בשנים האחרונות אנחנו יכולים לראות יותר ויותר בתים הופכים למה שמכונה “בית חכם”, כלומר, בתים שאפשר לנהל אותם מרחוק, בתים שפועלים על פי עקרון של צמצום שימוש בצריכת חשמל, וכן בתים שפועלים באמצעות תוכנות מחשב מיוחדות, כך שניתן לשלוט בצורה נכונה יותר על אלמנטים מסוימים.
דוגמא טובה לכך לשימוש בבית חכם, אנחנו יכולים לראות בכל הקשר למוצרי תאורה. אם בעבר היינו נוהגים להתקין מנורה בכל חדר והמתג בחדר היה שולט עליו, הרי שכיום אנחנו יכולים להתקין מוצרי תאורה שונים, ולשלוט עליהם מרחוק, בין אם זה מחדרים אחרים, בין אם זה מהמחשב, ואפילו ממקורות רחוקים יותר, דוגמא פלאפון או מקורות אחרים. הרעיון הוא, שבכל רגע אנחנו נוכל לדעת אם השארנו אור דולק ובאיזו רמה, אם אנחנו רוצים, ניתן לכבות אותו, להחליש או להגביר את עוצמת החשמל בחלל החדר.
מוצרי תאורה לבית חכם אמורים להיות, מוצרים אשר מצד אחד משרתים אותנו מעצם זה שהם מעניקים לנו תאורה רחבה באותם חדרים בהם התקנו אותם, ומצד שני, הם אמורים להיות מוצרים שניתן לשלב אותם במערכות של בית חכם. מן הסתם, אנחנו גם אמורים לדעת היכן להתקין אותם על מנת שנוכל לעשות בהם שימוש נכון.
בדרך כלל נהוג להתקין מוצרי תאורה כאלה במקומות כמו גינה, מטבח, סלון, חדרי שינה. על פי רוב ההתקנה מתבצעת הן בהתאם לחלל החדר, כלומר לגודל שלו ולאופי השימוש שנהוג לעשות באותו חדר, וכן בהתאם לכמות התאורה החיצונית שאותו חלל חדר נהנה ממנה. למשל, אם מדובר במוצרי תאורה לגינה, הרי ברור מאליו שאנחנו נרצה לשלב אותם במערכת של בית חכם, זאת על מנת למנוע מצב בו התאורה תפעל בשעות שהיא לא אמורה לפעול, בין אם זה בגלל שאין אף אחד בגינה ובין אם זה בגלל שיש מספיק אור חיצוני, ואין סיבה שהתאורה תפעל.
זה נכון כמובן גם לגבי חללים אחרים בחדר, בין אם זה מטבח, סלון או כל מקום אחר. צריך לציין שאם אנחנו בוחרים להתקין מערכת של בית חכם, רצוי שנדע להשתמש במערכת איכותית שתפעל באופן שוטף.