מגיע הרגע הזה בו הילדים שלכם כבר לא ממש בענייני פאזל או משחקים אחרים. כמו שאתם הגעתם בשלב מסויים לרגע בו זנחתם משחקי קופסא כאלו ואחרים כדי לעבור לשחק במגאסון או נינטנדו, ככה גם הילדים שלכם מגיעים לשלב הזה. השאלה היחידה שאתם צריכים לשאול את עצמכם, היא באיזה קונסולת משחקים כדי לכם להשקיע עבורם.
יש כמה משתנים על מנת לענות על השאלה הזאת. למשל, עלות הקונסולה, עלות המשחקים, מה היא מציעה מעבר, ועד כמה היא תורמת לילדים שלכם באמת. אנחנו נעבור על ההבדלים בין הקונסולות השונות הקיימות כיום בשוק.
סוני פלייסטיישן- אין באמת טעם להציג אותה. אולי הקונסולה הכי פופולארית ונמכרת בעולם. היתרונות שלה כוללים בין היתר את איכות המשחקים הגבוהה ביותר, היצע משחקים אדיר, חוויית משחקים באון ליין והקונסולה עצמה יכולה לשמש גם כמקור לצפייה בתמונות, סרטים ועוד. החסרונות שלה היא שאינה זולה וכל משחק צריך לרכוש בנפרד.
אקס בוקס- המתחרה הישירה של הפלייסטיישן. רק שהיא מבית מיקרוסופט. מרבית היתרונות והחסרונות של הפלייסטיישן נמצאים גם באקס בוקס גם ההבדלים במחירים אינם בשמים. הדבר העיקרי אולי שמבדל בין השתיים היא שלכל אחת יש מספר משחקים שמתאימים רק אליה.
גיימבוי- היא לא חזקה כמו הפלייסטיישן או האקס בוקס. גם מבחינת גרפיקה אין מה להשוות בכלל, היצע המשחקים אף הוא לא באותה רמה, ועדיין יש משהו בגיימבוי הישן והטוב שגורם ללא מעט אנשים להתמכר אליה אף על פיה שהיא כבר שנים ארוכות בשוק. החסרונות שלה ברורים. היא לא מתאימה לטלויזיה, מבחינת גרפיקה עדיין מדובר במכשיר קטן והמשחקים שלה הם לא משחקים בקנה מידה כמו של פיפא, למשל. אבל היתרונות שלה הם אדירים. דבר ראשון, מחירה הוא זול. דבר שני, את קונסולת הגיימבוי ניתן לרכוש כשעליה כבר עשרות אם לא מאות משחקים. כן, ברכישה אחת אתם מסודרים שנים קדימה. יתרון נוסף, זה נייד.
אז נכון, אי אפשר באמת להשוות בין פלייסטיישן לאקס בוקס, ועדיין אם אתם צריכים לרכוש רק אחת, תחשבו בדיוק לאיזה צורך היא אמורה לשמש את הילדים שלכם.