היריון ולידה הן אירועים משמחים ומרגשים מאד בעבור כל אישה ובעבור זוגות החווים זאת יחד. נכון שתמיד חשוב להסתכל קדימה באופטימיות ולא לחשוב על דברים שליליים העלולים להתרחש בתהליך, אבל המציאות מראה כי דברים כאלה עשויים לקרות. בדיוק בגלל זה, עם הפנים קדימה וללא מחשבות חרדתיות ופחדים מיותרים, יש להיערך לכל תרחיש בדרך ולמרבה הצער ישנם מקרים בהם מתרחשת רשלנות רפואית במהלך ההיריון או הלידה. מקרים כאלו עלולים להביא לקשיים בגידול התינוק לכל אורך חייו או חלילה לשיבושים בלידה שיסכנו את חיי האם או התינוק. אם את חושדת כי חווית רשלנות כזאת, הנה מה שחשוב שתדעי לפני הגשת תביעה.
הקפידי לשמור תיעודים מכל הבדיקות
בראש ובראשונה, הקפידי לגשת אל כל בדיקות החובה לכל הפחות במהלך ההיריון וכמובן לבדיקות נוספות אליהן יפנה אותך הרופא. בסוף כל בדיקה תקבלי סיכום בכתב ובמקרים רבים גם צילומי אולטרסאונד. רשלנות רפואית בהיריון ולידה מצריכה תיעוד מקיף של כל הבדיקות ולכן מומלץ מאד לשמור את כולן בצורה מסודרת ועדיף לתייק את תוצאות הבדיקות בקלסר מסודר. בבוא היום חלילה, המסמכים האלה יוכלו להוכיח אם אכן התרחשה רשלנות רפואית במקרה שלך.
צרי קשר עם עורך דין בהקדם
אם את אכן חושדת במקרה של רשלנות רפואית איפשהו בתהליך, הדבר הראשון שאת צריכה לעשות הוא ליצור קשר מיידי עם עורך דין העוסק בתחום הרשלנות הרפואית. עורך דין מנוסה יידע לבחון את המקרה שלך לעומק, להבין מה הסיכויים לזכות בתביעה ולהעריך האם ההשקעה הכספית בתביעה תשתלם או שהרווח הפוטנציאלי יהיה נמוך ממנה. במידה ועורך מקצועי נותן אור ירוק, מומלץ לצאת לדרך בהקדם האפשרי.
גייסי כוחות נפשיים
סביר מאד להניח כי לאחר מקרה של רשלנות רפואית בלידה או בהריון תסבלי מטראומה נפשית וכי תהליך התביעה הארוך בו תצטרכו להוכיח שאכן כך ולחזור אל רגעים קשים לא יהיה פשוט. הכיני את עצמך מנטלית לכך וזכרי כי בסוף הדרך זה עשוי להשתלם ותוכלי לזכות בצדק שמגיע לך וכמובן בפיצויים הולמים למקרה שעברת.