הורות משותפת היא דרך טובה לחלק את הנטל ואת החובות של גידול ילדים ומשפחה זאת בין זוג הורים שהתגרש. ע”פ החוק, כאשר בני זוג מחליטים להתגרש, יש לסדר פרטים ותנאים למשמורת על הילדים, תשלום מזונות ראוי (אותו משלם בדרך כלל הגבר או מי שנחשב המפרנס העיקרי), כאשר כל אלה נועדו להמשיך לקיים את המשפחה ברמת החיים ובתנאים הכלכליים שהיו עוד לפני תחילת הליכי גירושין.
הסכם הורות משותפת נועדה לעגן בחוזה את כל אלה תוך קבלת משמורת משותפת על הילדים, משמורת שתהיה בחזקת האם וגם של האב. בעבר היה מקובל לעגן בחוזה הגירושין הסכם ראייה של האב שקיבל ימים ושעות קבועות לבילוי עם ילדיו.
עם זאת כיום, יותר אבות בוחרים לטעון למשמורת משותפת על הילדים וכאן יש צורך להגיע להסכמות והסדרים בנוגע לזמן שיבלו הילדים במחיצת אביהם.
כיצד אפשר להגיע להסכמות?
בשל הרצון של הורים רבים לקבל משמורת משותפת על ילדיהם, יש לא מעט הורים שניגשים לבית המשפט ומגישים תביעת משמורת – מה שמצריך זמן כסף סיוע של עורך דין ולא מעט משאבים.
אחד הפתרונות הנגישים כאשר רוצים לקבל משמורת כזאת היא פנייה לגישור ובכך קבלת שירות מעו”ד מומחה בתהליכי גישור עבור הורים גרושים.
אם תבחרו מגשרת מומלצת או מגשר מוסמך – תוכלו להתחיל בתהליך עם כמה שפחות תביעות ולקבל את המשמרת בתהליך נוח זול ויעיל יותר. אז זה הזמן לבחור את אנשי המקצוע הטובים ביותר עבורכם ועבור בני המשפחה.