אנשים שרכשו ביטוח סיעודי ומגיעים למצב בו הם אינם מסוגלים לבצע פעולות יומיומיות בסיסיות וזאת משום מצב קוגניטיבי או פיזי צריכים לפנות אל חברת הביטוח ולהגיש תביעה. כיוון שאי אפשר להסתמך על כך שחברת הביטוח תקבל את התביעה ותעמוד בהתחייבויות שלה במסגרת הביטוח, חשוב לשכור את שירותיו של עורך דין המומחה בתחום תביעות ביטוח סיעודי כנגד חברות ביטוח.
תביעות ביטוח סיעודי פרטי – דגשים חשובים
- סירוב תביעה ‘העדר גילוי’ מאפשרת ערעור – הגשת תביעה לחברת הביטוח נתקלת לעיתים קרובות בסירוב לשלם וזאת משום ‘העדר גילוי רפואי’. כלומר טענה שהמבוטח לא הצהיר בתביעה שלו על מצב רפואי או בעיות רפואיות קודמות ולכן חברת הביטוח מסרבת לשלם את הפיצוי המגיע למבוטח. כאן חשוב לא לוותר ולשכור את שירותיו של עורך הדין המנוסה בתביעות אל מול חברות ביטוח וזאת על מנת שיגן על הזכויות של המבוטח וישיג עבורו את מה שמגיע לו בהתאם לפוליסת הביטוח.
- קיימת תקופת התיישנות – חשוב לקחת בחשבון שקיימת התיישנות של 3 שנים על הגשת תביעת סיעוד נגד חברת הביטוח. כלומר, מבוטח יכול לתבוע את חברת הביטוח רק עבור אותן שלוש שנים שקדמו ליום הגשת התביעה. במקרה של התיישנות חשוב להתייעץ עם עורך דין המומחה בתחום. כך או כך חשוב להגיש תביעת סיעוד לביטוח כמה שיותר מהר.
- המצאת מסמכים רפואיים – חשוב לאסוף את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים המוכיחים שהמבוטח אכן במצב סיעודי. כמו כן, חשוב להתייעץ עם עורך דין המומחה בתחום אודות המסמכים הרלוונטיים הנוספים אשר יהיו לעזר בהגשת תביעה לחברת הביטוח.
- הקלטת וחוות דעת של מעריך מטעם חברת הביטוח – חברת הביטוח תשלח את המבוטח אח/רופא שיעריך את מצבו הסיעודי של המבוטח ויבצע בדיקות רלוונטיות מטעם חברת הביטוח, כמו למשל מבחן מיני מנטל. חשוב לצלם או להקליט את המפגש עם המעריך ולבקש ממנו העתק של חוות הדעת.
בהצלחה!