אין ספק, מקצועות הדאטה אנליסט בהחלט הולכים ותופסים תאוצה רבה וזאת בשל הביקוש הגדול של העסקים ותחומי ההייטק שמעודדים לא מעט אנשים להשתלב בתחומים אלו. אז מה באמת אמור לעשות אדם שזה עתה סיים את לימודי אנליסט נתונים? איך מוצאים עבודה או חוזה משביע רצון על כל המשתמע מכך?
במיוחד עבורכם, סקרנו כמה טיפים שיעזרו לכם לצאת לשוק האנליסטים ולהרוויח לא מעט כבר מתחילת העסקתכם בתחום.
מה צריך לעשות כדי להתקבל לעבודה בתחום הדאטה אנליסט?
הדבר הראשון שצריך לבדוק זה מה ההתאמה שלכם למקצוע? האם אתם רבי פעלים ובעלי מסוגלות לפצוח בכמה וכמה משימות בו זמנית? מה באמת מעניין אתכם בתחום? מעבר ללימודים, חשוב להיות מוכנים להדרכה נוספת ולהכשרות שתידרשנה מכם לאורך כל תקופת העסקתכם בפרט אם תבחרו להשתלב לצורך העניין בתחומי ההייטק.
כמו כן חשוב לשאול האם אתם אכן מתאימים לעבודה במסגרות מאוד מסוימות ובפרט למשרות שהן לטווח הארוך.
הכינו תיק עבודות – זה השלב הבא שחשוב לעשות
אחד הדברים החשובים לא פחות זה הצגת תיק עבודות מכובד אותו תציגו לכל מראיין על מנת שזה יוכל להתרשם מכם ולהחליט אם זה מתאים או פחות מתאים לסגנון המשימות והעבודה בארגון.
כמה מרווחים בתחום? האם זה מתאים לכם?
סביר מאוד להניח כי במעמד הריאיון המעסיק יציין את השכר או ישאל אודות ציפיות שכר. עם זאת יש מצבים בהם כבר במעמד שליחת קורות החיים רצוי יהיה לכתוב את ציפיות השכר וכך לחסוך למעסיק ולכם זמן ראיון שייתכן ולא יהיה רלוונטי למה שהוא או אתם מחפשים בפועל.
לכן, כבר כשכותבים את קורות החיים, רצוי לכתוב את כל הנתונים, את מוסדות הלימוד, הניסיון וכמובן מה הציפיות שלכם בסופו של יום.
לקבלת מידע נוסף הכנסו לאתר – https://smartbraindata.org.il/.