הרבה פעמים אנחנו נוהגים לראות במתכנים, אנשים שנולדו עם זה. כלומר, הנחת היסוד שלנו היא שמגיל אפס הם נמצאים עמוק בתחום המחשבים ולכן הם יודעים כיצד לתכנת תוכנות ואמצעים אחרים, כיצד לכתוב קוד, לשדרג תוכנות וכלים אחרים ועוד.
אך באופן טבעי לא כולם נולדו מחוברים למחשב. ישנם כאלה שגילו את עולם התכנות במהלך השנים, חלק מהמתכנים אפילו הגיעו מעולמות תוכן אחרים ועשו הסבה במהלך השנים לתחום של תכנות. הם נאלצו ללמוד את כל התחום מאפס על מנת שתהיה להם את היכולת להשתלב בו.
חשוב לומר, גם מי שהתחיל מאפס וגם מי שמילדות מתעסק בתוכנה, צריך כל הזמן ללמוד, להתעניין בתחום ולהבין כיצד להתנהל בתוכו. מדובר על תחום מאוד דינאמי שמשתנה בצורות שונות, ולכן חשוב מאוד לא להישאר באותו מצב אלא ללמוד אותו לעומק, בצורה נכונה, כך אפשר להכיר את הכלים השונים ולהשתפר בתחום.
כיצד לומדים מאפס?
בשביל ללמוד תכנות מאפס, צריך קודם כל לגלות עניין, להבין במה מדובר ולראות אם זה מתאים לנו, מבחינת האופי, מבחינת הצרכים, הדרישות ואספקטים אחרים שיכולים להשפיע על היכולת שלנו להשתלב בתחום.
יש לנו אפשרות היום ללמוד דרך כלים ותוכנות אשר ניתן להתקין על המחשב הביתי. אנחנו יכולים ללמוד באופן עצמאי, לעשות ניסויים שונים, על מנת שנוכל לקבל כלים ולצבור ידע ברמה הבסיסית.
אם אנחנו רוצים להבין את התחום יותר לעומק, אז מומלץ להירשם לקודינג אקדמי – קורס תכנות שנועד לכך. לשמחתנו, אנחנו לא חייבים להירשם לאקדמיה ואנחנו לא חייבים לעסוק בתחום באופן מקצועי. יש לנו אפשרות ללמוד דרך קורסים שונים כיצד לתכנת ועם הזמן לפלס את הדרך שלנו, בין אם זה בתור תחביב ובין אם אנחנו שואפים לעסוק בכך באופן מקצועי.