תקן Haccp הינו תקן אשר נועד להבטיח בקרה מיטבית על מזון לכל אורך תהליכי הייצור. התקן הזה ניתן בעזרת מערכת מתקדמת אשר מנתחת בצורה מותאמת ספציפית את תהליכי הייצור בכל מפעל שהוא, וזאת כדי לזהות נקודות תורפה ולהסיק אילו שיפורים ושינויים יש לבצע על מנת למנוע מצבים בהם המאכלים מכילים בתוכם מרכיבים שאינם רצויים. התקן הזה הינו חובה עבור מפעלים שעושים שימוש במרכיבים מן החי. המטרה שלו היא לשפר את רמת האיכות והבטיחות, ולמנוע מצבים בהם המאכלים שיוצאים מגבולות המפעל עלולים לסכן את מי שיאכל אותם.
מערכת מתקדמת לבטיחות ולאיכות
יש להבין כי ייצור מזון הוא נושא בעל רגישות גבוהה. ולא בכדי – מאכלים שונים נוטים להתקלקל, לאבד מהטריות ולפתח חיידקים ובקטריות. נכון הדבר לכל מאכל שהוא, ובמיוחד למאכלים שמקורם מן החי כדוגמת ביצים, מוצרי חלב ומוצרי בשר. כדי למנוע סיכונים כאלו ולגלות מאוחר מידי שקיים חיידק לא רצוי ואפילו מסוכן, עושים שימוש במערכת Haccp. מערכת חכמה זו מנתחת בהתאם להתנהלות המפעל את האפשרויות ואת התרחישים ומאפשרת לנו לשים את האצבע על מצבים שונים ועל התרחשויות שעתידות להתרחש.
איך מקבלים את התקן?
יש לדעת כי התאמת ההתנהלות במפעל הינה הכרחית. שכן רק כך ניתן לקבל תקנים ולהוציא רישיון רלוונטי עבור ייצור מזון. אם כי אין מדובר על תהליך פשוט וקל. לגמרי לא, הוא כולל התאמות ושיפורים, המצאת מסמכים והצגתם ועוד. על מנת לצלוח תהליך כזה בהצלחה חשוב מאוד להתנהל בעזרת חברה אמינה ומקצועית בענף זה כמו Prosafe. כך ניתן לקצר משמעותית את התהליך, ולהתחיל לייצר בפועל בהתאם להנחיות וללא עיכובים מיותרים. אכן, התקנים נועדו לשפר את הביטחון ואת איכות המאכלים, אך הם בהחלט מאתגרים את היצרן.