עם השנים, הפכו רוב מערכות התפעול בתחומים רבים לאוטומטיות ושאינן מונעות בידי אדם. יכולת זו היא ברכה לעולם שלנו שכן היא מאפשרת ניהול נכון וחיסכון רב במשאבים ובהתאמת עובדים למכונות שלא תמיד קל ללמוד אותן.
עתיד האוטומציה
ניתן להגדיר אוטומציה כ”טכניקת הפיכת מנגנון, תהליך או מערכת לפעול באופן אוטומטי”. אנו מגדירים אוטומציה כ”יצירה ויישום של טכנולוגיה לניטור ובקרה על ייצור ומסירת מוצרים ושירותים”.
תוך שימוש בהגדרה זו, מקצוע האוטומציה כולל את כל מי שעוסק ביצירה ויישום של טכנולוגיה כדי לפקח על בקרת הייצור והאספקה של מוצרים ושירותים. כמו כן, ניתן להגדיר את מקצוען האוטומציה כאדם העוסק ביצירת ויישום טכנולוגיה כדי לפקח על בקרת הייצור והאספקה של מוצרים ושירותים, מכאן ניתן להבין כי עתיד האוטומציה יהיה כשהיה.
מערכות ופונקציות עבודה חיוניות
אוטומציה כוללת אלמנטים חיוניים, מערכות ופונקציות עבודה חיוניות. אוטומציה מספקת יתרונות כמעט לכל התעשייה. הנה כמה דוגמאות:
- ייצור מזון ותרופות, כימיה ונפט, עיסה ונייר
- תחבורה, כולל רכב, חלל ומסילות
- כלי עזר, הכוללים מי שפכים, נפט וגז, חשמל ותקשורת
- הפעלת מתקני אבטחה, בקרה סביבתית, ניהול אנרגיה, בטיחות ואוטומציה של בניינים ועוד
מדוע האוטומציה כל כך חשובה?
חשבו על הטלפון הסלולרי והמחשב שאתם משתמשים בהם מדי יום כדי לבצע את העבודות שלכם. חשבו על המכונית שאתם נוסעים איתה לעבודה. חשבו על האוכל שאתם אוכלים; מים שאתם שותים; בגדים שאתם לובשים; ומכשירים שבהם אתם משתמשים לאחסון, הכנה וניקוי.
חשבו על הטלוויזיה שאתם צופים בה, על משחקי וידאו שאתם משחקים בהם או על מערכת מוסיקה שאתם מקשיבים לה. חשבו על הבניינים שאתם מבקרים בהם.. כמעט כל דבר שתעלו על דעתכם, הוא תוצאה של תהליכי אוטומציה מורכבים ומרתקים כאחד, למדו עליהם במסגרת קורס פיתוח אוטומציה.