המצאת מכשירי הטלפון הניידים, הובילה למהפכה של ממש בתחום התקשורת שבין איש לאיש. בעוד שבעבר בכדי לתקשר איש עם רעהו שלא בדרך של פגישה פנים אל פנים, היה צורך בשימוש בטלפון קווי, הרי שכיום כבר אין צורך לחפש טלפון קווי, בכדי ליצור קשר עם אדם כלשהו וניתן ליהנות מיצירת קשר עם כל אדם, בכל מקום באשר הוא. מלבד היכולת ליצור קשר בין בני אדם מכל מקום בעזרת המכשירים הניידים, ניתן כיום ליהנות במכשירי הטלפון הניידים משמיעת שירים, מגלישה באינטרנט, משליחת הודעות ועוד. לכאורה המציאות נראית אופורית לחלוטין אבל חשוב לדעת שהמכשירים הניידים, יכולים להוות סכנה ממשית למשתמשים בהם.
מהי קרינה סלולרית
כאשר אדם משתמש במכשיר נייד בכדי לשוחח עם אדם אחר. המכשיר שולח גלי רדיו לאנטנה הקרובה למקום בו מצוי האדם. כאשר גלי הרדיו מגיעים לאנטנה המותקנת במקום, האנטנה שולחת בחזרה קרינה אשר קרויה: קרינת רדיו-מיקרו גל. קרינה זו אמנם נחשבת כקרינה בלתי מייננת, בניגוד לקרינה מייננת אשר מקורה בקרני רנטגן, אך גם קרינה מסוג זה נחשבת כקרינה מסוכנת לא פעם, כאשר נחשפים אליה באופן מהותי ורחב היקף. מכיוון שלא מעט אנשים משתמשים מרבית יומם במכשירים הניידים שלהם ומכיוון שמותקנות כמעט בכל אזור ומקום אנטנות סלולריות, רמת הקרינה אשר מרבית האנשים נחשפים אליה מדי יום ביומו היא גדולה ומשמעותית.
כיצד להתגונן מקרינה סלולרית
מכיוון שקרינה סלולרית יכולה לגרום לבעיות בריאותיות החל מכאבי ראש, סחרחורות ובחילה וכלה במחלות קשות יותר כגון: סרטן, חשוב מאוד להתגונן כנגדה עד כמה שניתן. אם מותקנות בסביבת מגוריך אנטנות סלולריות, חשוב שתמגן את ביתך מפניהן ובמידה ותגלה כי הן פולטות קרינה באחוזים גבוהים, אף כדאי שתפנה למשרד הבריאות בבקשה להסיר אותן מקרבת ביתך. מלבד זאת, ניתן לרכוש כיום אביזרים אשר יכולים למזער את הפגישה של האדם עם הקרינה בעקבות השימוש במכשיר הנייד שלו. כך למשל: כדאי לדבר בעזרת דיבורית ולא ישירות במכשיר הטלפון. מלבד זאת, חשוב מאוד להרחיק כמה שניתן את המכשיר הסלולרי הנייד מאזור הגוף ולהשתמש בו כמה שפחות. בנוסף לכך, בטרם בוחרים מכשיר סלולרי נייד לרכישה, חשוב לבדוק מהי רמת הקרינה אותה הוא פולט ולבחור את המכשיר אשר נבדק ונמצא כי הוא פולט את רמת הקרינה הנמוכה ביותר.