לאנשים כל יום עולים רעיונות חדשים לראש. חלק מיישמים את הרעיונות הללו, וחלק פשוט מדברים עליהם, וזה נשאר שם. האנשים שהחליטו ליישם רעיונות חדשים נתקלו בבעיה, שפעמים רבות, אנשים אחרים לקחו את הפטנט שלהם, והחלו לעבוד עליו, ובכך גנבו אותו. על מנת למנוע מקרי גנבות אלו, קמה וועדת פטנטים, המתמשכת זמן ארוך יחסית, בודקת את הפטנטים הקיימים, ועושה הרבה בדיקות מול מגיש הפטנט, על מנת לדעת את הייחודיות של הפטנט.
כיצד תהליך זה עובד?
התהליך מתחלק למספר שלבים עיקריים, שבהם אתם תצטרכו להביא עמכם משאב כלכלי, ואנשים שיעזרו לכם לרשום את הפטנט שלכם בצורה המושלמת ביותר. תהליך רישום הפטנט מתחלק לכמה שלבים עיקריים:
- בקשה – תהליך הבקשה הוא התהליך הראשוני, שבו אתם פותחים את התיק, ומבקשים ממשרד הפטנטים את האישור לפתיחת התיק שלכם, על מנת שתוכלו לשריין את הפטנט. הבקשה הזו נבדקת מספר חודשים, ולאחר אישורה, מתקדמים לשלב השני. שלב ראשוני זה נועד על מנת לבדוק אם יש פטנט דומה כלשהו, או שאתם הפטנט הייחודי לדבר.
- בדיקת הפטנט – אחרי שכתבתם את הפטנט שלכם, ואתם מגישים אותו אל משרד הפטנטים, הם עושים בדיקה של הפטנט שלכם, ורואים בעצמם את הייחודיות. גם אם המוצר שלכם הוא דומה בעיקרון למוצר אחר, הייחודיות של הפטנט שלכם צריך להיות מפורט בכתב. לדוגמה, המצאתם מנוע ביולוגי, זהו המנוע הראשון מסוגו, אך קיימים עוד מספר מנועים, לכן אתם צריכים להסביר את הייחודיות של המנוע שלכם, כיצד הוא פועל, ומה הסוד שלו.
- וועדה – את הפטנט שלכם אתם מציגים מול וועדה ששואלת אתכם שאלות להתרשמות, ובמידה והם קיבלו רושם חיובי, הם יאשרו לכם את הפטנט, ותוכלו להבטיח כי הוא שלכם.
כמה זמן הפטנט יהיה שייך לי?
ישנם 2 סוגי פטנטים, פטנט ישראלי, ופטנט בינלאומי. ההבדל ביניהם הוא כמה זמן הפטנט יהיה שייך לכם. יש מצבים שבהם הפטנט שייך לכם למשך 3 שנים בלבד, וישנם פטנטים אשר יכולים להיות שייכים לכם ל-20 שנה ומעלה.
תהליך רישום פטנט לא עוברים לבד, צרו עמנו קשר כעת.