ה- NFT שייך לעולם הקריפטו.
קריפטו הוא המדע והטכנולוגיה של ההצפנה. השדה הזה נמצא בכל מקום. למרות שיש לזה משמעות מאוד ספציפית, אנשים חושבים שקריפטו הוא משהו שהם צריכים להבין ולהשתמש בו. וזה מה שהופך את הנושא הזה לכל כך מסובך. מטבע קריפטוגרפי הוא אסימון דיגיטלי שנוצר על ידי אדם או קבוצת אנשים וניתן להשתמש בו כדי לשלם עבור סחורות ושירותים. באינטרנט. ישנם סוגים שונים של מטבעות קריפטו, כגון ביטקוין (BTC), ריפל (XRP), Ethereum (ETH) ו-Litecoin (LTC). כל המטבעות הללו מבוססים על נוסחה מתמטית שכל המטבעות חולקים. השיטה הנפוצה ביותר ליצירת מטבע קריפטוגרפי היא לפרסם אותו במאגר קוד פתוח כמו GitHub ולשחרר אותו ברישיון חינם.
שימוש ב – NFT על פי ניב נינבורג
ה- NFT הוא פרוטוקול קריפטוגרפי המייצג נכס בלעדי ויחודי, כלומר אין עוד דומה לו. ע”פ ניב נינבורג, שמו בעברית הוא “אסימון חסר תחליף”. מדוע חסר תחליף? משום שבניגוד למטבעות דיגיטליים כמו ביטקוין, NFT לא ניתן להחלפה באחר דומה לו וניתן רק לקנייה בכסף. מדוע הוא מיוצג כאסימון? ובכן, הפרוטוקול הבסיסי עובד כמו מערכת אסימונים שבה נוצר חשבון ומועבר לאחר. במילים אחרות, לא ניתן ליצור חשבונות חדשים הדומים לקודם, אם אנחנו רוצים לשמור על הכסף שלנו. מאפיין זה הופך את NFT לאמין יותר ממטבעות דיגיטליים. לפי תרשימים אלו.
ניב נינבורג מסביר כי השימוש המקורי במטבע הוא יצירת חותם דיגיטלי לפריטים בעלי ערך או יצירות אומנות יחודיות שמעוניינים לשמור על המקוריות והיחודיות שלהם בעולם הדיגיטלי. . החותם הזה הפך למטבע בכל מקום. המטבע הדיגיטלי ידוע גם כמטבע קריפטוגרפי, מכיוון שהוא משתמש בקריפטוגרפיה, סוג של קוד מתמטי כדי לשלוט ולאמת עסקאות ומפתחות פרטיים. רשת Ethereum היא פלטפורמה מבוזרת שבה ניתן לבנות יישומים באופן מקורי על הבלוקצ’יין או באמצעות חוזים חכמים הכתובים בכל שפת תכנות. חוזים חכמים אלה מבצעים הכל אמיתי.
כלומר, תמונה או פסקול דיגיטלים הופכים לבלעדיים ויחודיים. בעולם הדיטלי אפשר לשכפל ולהעתיק במהירות כמעט כל דבר, מה שנמצא ברשת לא תמיד ישאר בלעדי או מקורי, או יחודי.
לכן ה- NFT יוצר חותם דיגיטלי שלא ניתן לשכפל או להעתיק והופך את היצירה הדיגיטלית ליחודית שאין כמותה.
שאלנו את ניב נינבורג כיצד פועל ה-NFT?
ניב נינבורג בקיא בתחום הקריפטו ולכן מסביר כי רוב ה-NFTs הם חלק מהבלוקצ’יין המשתייך למטבע האת׳ריום, זהו בעצם מטבע קריפוגרפי השני בשווי בעולם המטבעות הקריפטוגרפים.
למרות שהטכנולוגיה הזו קיימת כבר מעל עשור, היא הגיעה לתודעה רק בשנת 2017 והפכה להיסטרית.