ציוד אלקטרוני ישן נחשב לאחד מהמזהמים המרכזיים. דבר שגורם נזק למאגרי מים, לאוויר ולעולם כולו. לפיכך נכון למחזר ציוד אלקטרוני ישן. לשם כך יש להעביר את המכשור האלקטרוני שיצא מכלל שימוש אל חברה שעוסקת בענף המחזור. החברה מקבלת לידיה מוצרים ישנים, ועל פי הזמנת הלקוח מבצעת את העבודה הרצויה. תהליך המחזור הינו תהליך מקצועי והוא דורש הבנה רבה וידע מקצועי נרחב.
כך ממחזרים
איסוף – השלב הראשון של מיחזור ירוק הינו שלב האיסוף של הציוד האלקטרוני. האיסוף מתבצע על ידי החברה הממחזרת במרבית המקרים. ניתן להבדיל בין איסוף מהמגזר הפרטי בו האיסוף מורכב מהרבה פריטים קטנים. לעומת זאת במחזור למגזר העסקי האיסוף פשוט יותר. שכן הוא מתרכז באיסוף כמויות גדולות יחסית של ציוד אלקטרוני ישן מכל גורם מעביר.
מיון – לאחר שכל הציוד הישן מגיע לחברה הממחזרת מתחילים בשלב המיון. שלב זה כולל מיון יסודי של כל החומרים, תוך חתירה להגיע למיון מדויק שמתייחס לכל חומר גלם כפי שהוא. לפי מצבו ולפי ההנחיות שיש לגביו מהמשרד להגנת הסביבה. המיון צריך להתבצע על ידי טכנאים בעלי הבנה בתחום האלקטרוני, על מנת להבטיח מיון נכון.
השמדה – יש חלקים שצריכים לעבור השמדה. אלו חלקים שהחומר שלהם אינו יכול להביא תועלת לעולם, אם כי החלקים הללו מכילים מידע רב משמעות. כזה שאסור לו להגיע לידיים זרות. פעולת ההשמדה תתבצע לפי התקנים ובהתאם לרגישות החומרים.
גריסה – כעת ניתן לקחת את כל החומרים שיכולים לבוא לידי שימוש, ולגרוס אותם לכדי חומרי גלם. לאחר הגריסה החומרים הללו מהווים חומר גלם שיכול לשמש עבור ייצור מחודש של ציוד אלקטרוני ושלל מוצרים אחרים. בשלב זה יונפקו המסמכים המאשרים והמתעדים את שלבי המחזור.