בשנים האחרונות עיצוב משחקי מחשב במדיה האלקטרונית, תכנות ופיתוח של משחקים ואפליקציות תופסים מקום משמעותי וחשוב בתעשיית המשחקים וזוכים לתקציבים יפים ולתשומת לב רבה. זאת, בשל המקום המרכזי שלהם בעיצוב התרבות של ימינו, השפעתם על עיצוב דפוסי המחשבה וההתנהגות החברתית שלנו ובעקבות מהפכת הסלולר. אם רק נרים לרגע את העיניים ממסך הסמארטפון שלנו, נבחין כי כולם מסביבנו משחקים במשחקים ואפליקציות. אם דרך מכשיר הטלפון הנייד, המחשב הפרטי, הטאבלט או במסגרת תחרויות שונות מול אנשים אחרים (ב- PlayStation וב- (XBOX.
בארץ, תעשייה זו מבוססת בעיקר על פיתוח של משחקים דיגיטאליים בעלי עלות פיתוח נמוכה יחסית, המיועדים לשימוש בפלטפורמות דוגמת סמארטפונים, טאבלטים והמדיות החברתיות השונות. ניכר שזהו תחום הצומח במהירות רבה, בו המשחקים והאפליקציות מפותחים בשפה האנגלית, על מנת להגיע, בסופו של תהליך, לעולם הרחב.
מהם תכני הלימוד?
קיימים מוסדות לימוד רבים המציעים תוכניות לימוד עשירות וייעודיות לתחום זה, הכוללות לימודי תעודה תיאורטיים מעניינים לצד מגוון התנסויות ותרגולים מעשיים מעשירים. כך שבסיומו של מסלול ההכשרה, הבוגרים יוצאים עם כל הידע הנדרש, המיומנויות והכלים הנדרשים לעיצוב ופיתוח, תוך התנסות בפועל עם תוכנות מובילות בתחום.
במסגרת הלימודים נכללים, בין היתר, תכנים אלה: פרסום ומדיה, עיצוב תוכן, יזמות משחקים, תוכנות אנימציה ופלאש, עקרונות האנימציה, מושגי בסיס בגרפיקה ממוחשבת, פיתוח של קונספט ורעיונות, תכנות ופיתוח משחקים, תסריטאות למשחקים, בנייה ועיצוב של מודלים, ניהול הפקה, עיצוב פס קול, פילוסופיית המשחק, מה הופך משחק למוצלח ואטרקטיבי ועוד.
אפשרויות התעסוקה
היצע המשרות בתעשייה הוא רחב ומגוון, ביניהן ניתן למנות: מעצבי משחק שאחראיים לעיצוב העלילה והתוכן, מתכנתים, מפתחים, אנשי ארט האחראים לגרפיקה ולאנימציה, לרבות עיצוב גרפי, אנימציה, עיצוב הדמויות, עיצוב הקונספט, אומני דו ממד ותלת ממד. לתחום דרושים אנשים בעלי כישרון, יצירתיות, דימיון מפותח, שאוהבים את עולם המחשבים, האינטרנט, משחקי המחשב והתוכנות הגרפיות. מדובר בתחום המציע שלל אפשרויות עבודה רווחיות ומהנות בתחום פופולרי וטרנדי, המציע השתלבות בחברות פיתוח וייצור משחקים בארץ ובעולם כולו.