צרכי ניהול ה- API עשויים להיות שונים מארגון לארגון, כאשר ניהול כזה כולל מספר פונקציות בסיסיות, כולל אבטחה, ניטור ובקרת גרסאות.
ניהול ה API הידוע גם בשמו API MANAGEMENT הפך חשוב יותר ויותר עקב התלות הגוברת של העסק ב- APIs, ובשל עליה משמעותית במספר ממשקי ה- API ועלייה בממשקים מורכבים בעסק.
בנוסף, הדרישות והתהליכים של בנייה וניהול של ממשקי API שונים מרוב היישומים האחרים. כאשר שבכדי שהסביבה הארגונית והיישומים של העסק יהיו מנוצלים כראוי: יש לדאוג לתיעוד חזק, רמות אבטחה מוגברת, בדיקה מקיפה, גרסאות שגרתיים ואמינות גבוהה.
בגלל דרישות אלה, לעתים קרובות API MANAGEMENT הופך פופולאריים בעיקר בניהול של פרויקטים מבוססי תוכנה ויישומים.
אבל מהו בכלל API MANAGEMENT
ניהול API הוא תהליך של פיקוח על ממשקי תכנות יישומים (API) בסביבה מאובטחת וניתנת להרחבה. מטרת ניהול של API היא לאפשר לארגונים לפרסם או להשתמש ב- API כדי לפקח על מחזור החיים של הממשק ולהבטיח את הצרכים של מפתחים ויישומים באמצעות ה- API הם נפגשו.
API MANAGEMENT מקנה רכיבי אסטרטגיה יעילה לניהול בעיקר בסביבה אשר בה אנו משתמשים בממשקי API נוספים יותר מאי פעם, וכאשר אנו זקוקים למיקום מרכזי אחד כדי לפקח על האבטחה שלהם, חיבורי היישום והתנועה שלהם.
תוכנת ניהול המושתתת על API בנויה מתוך כוונה להפוך את העיצוב, הפריסה והתחזוקה לקלה ויעילה יותר, וזאת למרות שלכל כלי ניהול יחיד של API יש מערך תכונות ייחודי משלו, מרביתם כוללים תכונות חיוניות כגון כלי תיעוד, אבטחה, סביבות ארגז כלים, זמינות גבוהה ותאימות שונים.
כלי ניהול ה- API בדרך כלל מספקים את הפונקציות הבאות: · אוטומציה ובקרת חיבורים בין ממשק API לבין היישומים המשתמשים בו.· עקביות בין יישומי API מרובים לבין גרסאות שונות.· מעקב אחר התנועה של יישומים בודדים.· אספקת מנגנוני ניהול זיכרון ומשימות אחסון למטמון כדי לשפר את ביצועי היישום. אז אם אתם רוצים לייעל ולשפר תוצאות בעסק שלכם – זה הזמן להבין ולדעת יותר על API MANAGEMENT באמצעות המומחים בתחום.