סין הינה יעד מועדף לביצוע עסקים אצל ישראליים וחברות ישראליות רבות. מרבית התקשורת עם גורמים עסקיים ואחרים בסין מתבצעת באמצעות האינטרנט. סין הינה בעלת משטר קומוניסטי שאחד המאפיינים שלו הוא הרצון והצורך במעקב הדוק אחר פעילות של אנשים ועסקים. התקשורת באינטרנט מוגדרת כפעילות כזאת והמשטר מבצע מעקבים רבים אחר התוכן המועבר בו. אזרחי סין רבים היו מעוניינים שתוכני הגלישה שלהם לא ייחשפו ולכן, הם השתמשו ברשת VPN.
VPN היא ראשי תיבות של שלוש מילים אנגליות –VIRTUAL PRIVATE NETWORKS . כלומר: רשת וירטואלית פרטית. היתרון בשימוש ברשת זאת הוא שהגלישה מאובטחת וספקית האינטרנט אינה יכולה להיות חשופה למידע שנשלח. חברות הטלקומוניקציה שבסין הן בבעלות המדינה, וכך יכולה ממשלת סין לשלוט בהן. VPN בסין, כמו בכל מקום אחר בעולם, יכולה להסתיר עבור הגולש את המיקום הגיאוגרפי שלו, יכולה להגן עליו מפני ציתות או חדירת האקרים למערכות מידע. כך ניתן להוריד קבצים מבלי לזהות את האדם המוריד אותם ועוד.
לצד היתרונות הללו של הרשת יש מספר. חסרונות. הגלישה הינה איטית יותר, שכן, יש צורך להעביר את הנתונים דרך שרת נוסף. מעבר לכך, ובמידה והשירות ניתן על ידי ספקי שירות חינמיים, יש סיכון מסוים לזליגת מידע אישי. החל מפברואר 2018 החליטו ראשי המדינה על חסימת הגישה לרשתות אלו מתוך רצון למנוע חשיפת פעילות המשטר. הנזק שעלול להיגרם לאזרחים רבים בסין הינו רב מאחר והם לא יכולים לתקשר בחופשיות עם גורמים בעולם הרחב כבעבר.
חסימת רשתות VPN בסין עלולה לגרום לנזקים לבעלי עסקים אשר מעוניינים לקבל ולהעביר מידע שלא יעבור את הצנזורה הסינית הרשמית. בנוסף, יכולים להיפגע גם אנשי אקדמיה שלא יוכלו להיחשף למידע רלוונטי עבורם. יחד עם זאת, קיימים פתרונות לאתגר הזה שנוצר לאחרונה. ניתן לקבל שירות של חברות אינטרנט שיכולות לתת מענה לבעיה ולעקוף את האיסור הזה. חברות אלו הן ספקיות אמינות ובטוחות ויש ברשותן מגוון פתרונות מתקדמים שנועדו לחברות בינלאומיות בפריסה רחבה. מומלץ לכל מי שזקוק לשירותים אלו לפנות לחברה בעלת תשתית מקצועית בתחום.