אם אתם יצרני מזון שמעוניינים לייצר מזון בארץ וכמעט בכל העולם – אתם בוודאי יודעים כי ייצור מזון בצורה חוקית ובטוחה מבצעת על ידי מבדקי מזון המתקיימים במעבדות מזון. אבל מהי מעבדת מזון? ומדוע חייבים אותה בתהליכי הייצור? כל המידע בהמשך.
אחד החוקים בכל הנוגע לייצור מוצרי מאכל היא בדיקת המזון ובטיחותו לפני ייצור המוני, תוך התווית המזון על ידי תוויות מזון שמפרטות את כל מה שיש במצרכים השונים.
אבל מהי מעבדות מזון?
מעבדות מזון היא מקום סטרילי אשר יש בו את כל הציוד והטכנולוגיה הדרושה לבצע בדיקות מזון. המעבדה היא מקום ששייך לחברות המתמחות במבדקי מזון כאשר חברות אלה עובדות ומבצעות את הבדיקות השונות לפי כלל תווי התקן וההנחיות של משרד הבריאות.
המבצעים שנעשים בצורה מובנית מסייעים ליצרנים לאשר והבטיח כי המזון שהם מייצרים הינו איכותי וכי ניתן לייצר אותו ללא חשש. מי שלא מבצע מבדקי מזון עלול להיקנס ואף להיענש לפי חומרת הדין והעונשים הקבועים בחוק.
בקרו במעבדה שכזו > דרך המעבדה http://lab-path.co.il
כיצד מתרחשים מבדקי המזון במעבדה?
מבדקי מזון הם כאלה נועדו לבדוק כל מוצר לפני ייצורו תוך בדיקה על ידי לברטוניים כי הוא עומד בדרישות הרגולטור וכי הוא עומד בסטנדרטיים הבינלאומיים. לאחר הבדיקה מקבלים היצרנים אישור לשווק את המוצר לקהל הרחב.
בדיקות המזון שמתבצעות במעבדה הינן בינלאומיות והן כוללות את כלל האמצעים לבדיקה כמו: מכשירים מתקדמים וציוד מעבדה איכותי שעונה על כל שאלה בנוגע לאיכות המזון ומרכיביו.
מבדקי מזון במעבדה הם חלק בלתי נפרד בתהליכי ייצור והם נעשים על ידי חברות המתמחות בתחום הפעולות לפי ההנחיות של משרד הבריאות ולפי כל תווי התקן הדרושים.
מבדקים במעבדת מזון הינם חלק בלתי נפרד מתהליך ייצור והם חייבים כדי לייצר מוצר על פי החוק.
מי מבצע מבדקים כאלה?
חברות העוסקות במבדקי מזון במעבדה הן כאלה שיכולות להקנות את כל תהליכי הבדיקה הכוללים: מבדקי ספקים, מבדק הכנה לתקן, מבדק מרלו”ג, מבדק סניטציה, מבדק סניפים ועוד.
כאשר אתם בוחרים מעבדה המבצעת מבדקי מזון – שימו לב כי הסוקרים ואנשי המעבדה הינם מומחים בתחום ויכולים גם לבצע בדיקה והערכה למזון אך גם לשפר אותו ולהפוך אותו למזון בעל אישור לייצרו.