בשנים האחרונות, הציבור נעשה מודע יותר לסכנות של מעכבי בעירה. כימיקלים אלו משמשים במוצרים רבים שאנו משתמשים בהם מדי יום. הם נמצאים במזרנים, רהיטים, שטיחים ואפילו מזון. הכימיקלים יכולים להיספג בעור שלנו או לשאוף אם אנו נושמים אדים או עשן משריפה.
מעכבי בעירה לחץ הם כימיקלים המשמשים למניעת שריפות. הם גם חלק חשוב מאוד מהריהוט המודרני ועיצוב הבית.
מעכבי בעירה קיימים כבר זמן רב והם שימשו בצורות שונות למניעת שריפות במיוחד בתעשיית הרהיטים. בשנים האחרונות החלו יצרנים להשתמש בכימיקלים מעכבי בעירה במוצריהם וכן בחומרי בניין כמו עץ או חומרים פלסטיים.
מעכבי בעירה הם סוג של כימיקלים בשימוש נרחב ברהיטים ובמכשירי חשמל ביתיים. הם חיוניים להגנה ארוכת טווח של רהיטים מפני שריפות, והם גם מגנים על בדים מפני כתמים, דהייה ושינוי צבע.
עץ מעכב בעירה הוא תחום שלא תמיד נמצא בקונצנזוס. ישנן השפעות שליליות רבות של שימוש בכימיקלים אלו בסביבה. אמנם יש כמה שימושים טובים, אבל יש גם כמה רעים מאוד. מאמר זה ינסה להסביר מהם הכימיקלים הללו וכיצד הם משפיעים על בני האדם והסביבה.
מעכבי בעירה משמשים במגוון רחב של מוצרים, לרבות אריזות מזון, ביגוד ורהיטים. הם משמשים להפחתת הסיכון לשריפה והם מסייעים במניעת התפשטות האש.
קנו עכשיו בש.מ מיגון >>
מה חשוב לדעת עליהם?
מעכבי בעירה הוכנסו לראשונה למוצרי צריכה בשנות ה-50 כדי להגן עליהם מפני נזקי שריפה. עם זאת, נמצא כי הם גורמים לסרטן ולבעיות בריאותיות אחרות לאורך זמן. בשנת 2013, מחקר מצא כי כימיקלים מעכבי בעירה היו קשורים לסיכון מוגבר לסרטן המוח ולמחלות לב. כתוצאה מכך, רוב המדינות אסרו את השימוש בהן במוצרי צריכה עד 2020.
מעכבי הבעירה בחיי היומיום שלנו מהווים בעיה. הם רעילים מאוד ועלולים לגרום לבעיות בריאות חמורות אם הם מגיעים למקומות הנכונים. מעכבי בעירה משמשים בכל דבר, ממחשבים, דרך רהיטים ועד מכוניות, כדי להפוך אותם לעמידים בפני אש.