החשש מאוטיזם טורד את מנוחתם של הורים רבים. הם חשים כי הרצון לדעת שהכול טוב עם הילד שלהם, והוא מתפתח כראוי גורם להם ללחץ ואולי גם לחרדה. היות שכך הם מעוניינים לדעת מהם הסימנים לאוטיזם שיכולים להדליק נורה אדומה כבר בגיל הצעיר, ולעורר את ההורים כי יש לפנות למעקב ולבירור יסודיים. להלן תוכלו לקרוא על הסימנים לאוטיזם ולדעת האם הכול טוב עם הילד שלכם, או שמא נכון יהיה לפנות לרופא התפתחותי לצורך מעקב ובדיקה.
מהם הסימנים לאוטיזם?
במהלך חודשי חייו הראשונים אנחנו מצפים מכל פעוט שיתחיל ליצור קשר עם הסביבה שלו. הקשר הזה מתפתח בהדרגה והוא מתבטא באופנים שונים. בשלב ראשון זה קשר עין עם ההורה, בהמשך אלו חיוכים, גרגורים וגם הברות ומלמולים עם משמעות. במידה ופעוט אינו יוצר עם הסביבה. לא מחייך עם אמו ולא מביע את עצמו הדבר עלול לעורר חשד כי מדובר באוטיזם. כמובן שהדבר תלוי בגילו של הפעוט. בגיל חודש לא נצפה מתינוק שיחייך. מה גם שיש תינוקות ששלבי ההתפתחות מתאחרים אצלם מעט, וזאת ללא סיבה מדאיגה. כך שלא כל איחור ביצירת הקשר זו נורה אדומה ומדאיגה.
היכולת לשחק
ילד בריא צריך לדעת לשחק. מצפים ממנו לפתח את היכולת הזו במהלך שנת החיים הראשונה שלו, וכמובן לשפר ולשכלל את המשחקים בהמשך הדרך. כאשר פעוט בין גיל שנה לשנתיים מתברר כמי שלא יודע לשקוע במשחקים, אינו יוצר קשר עם החברה שסביבו ובאופן כללי מנותק מהנעשה בסביבה הקרובה שלו – הדבר בהחלט עלול להדאיג.
אבחון מוקדם חשוב מאוד
שימו לב לכך שהאבחון המוקדם חשוב מאוד, כי ככל שנאבחן את הילד בשלב מוקדם יותר נוכל לקדם אותו בצורה משמעותית, ולאפשר לו לחיות חיים יותר נורמטיביים למרות הלקות שלו. אם כי הלחץ שנוצר בקרב הורים לגמרי לא נכון. חשוב מאוד שכל הורה יגדל את ילדו בשלוות נפש וברוגע, ויחד עם זאת יהיה ערני להתנהגות ולהתפתחות שלו. כדי לזהות חריגות ולטפל בכך בהתאם לצורך ולהנחיות.
טלי טנגור בראיון על פריצת הדרך של טיפול C.A.T בהפחתת תסמיני אוטיזם בקרב ילדים על הספקטרום האוטיסטי.בקרו בעמוד הטוויטר של טלי אנגור.